Головна СТАТТІ Гомеопатичний центр УМК Медіал
Гомеопатичний центр УМК Медіал

Гомеопатичний європейський напрямок медицини, заснований доктором медицини і фармації, професором Лейпцігського університету Христіаном Фрідріхом Самуелем Ганеманом понад 200 років в Німеччині. Вже понад 180 років тому був представлений в Україні, в Києві кваліфікованими лікарями і однією з перших в Східній Європі київською гомеопатичною аптекою.
За всі ці роки в Києві гомеопатія стала шанованим і ефективним напрямком медичної допомоги, який користувався великою повагою і популярністю серед киян і гостей нашої столиці. Ліки, що виробляються вже понад 1,5 століття Київською гомеопатичною аптекою, своєю високою якістю і ефективністю заслужили високий авторитет і широко застосовувались на терені практично всіх країн СНГ і Східної Європи.
З 1989 року в Києві – вперше серед країн Європи почалось викладання гомеопатії, як окремого напрямку медицини на державному рівні в НМАПО імені П.Л.Шупика, невдовзі і в НМУ імені О.О.Богомольця, як головних освітніх медичних закладах нашої держави, де готуються лікарі і провізори, де проходять підвищення кваліфікації фахівці з усіх медичних спеціальностей для Києва, України, інших країн.
Сьогодні на ринку України представлені сотні гомеопатичних лікарських засобів виробництва фармацевтичних компаній понад 30 країн світу, понад 600 гомеопатичних лікарських засобів виготовляє київська гомеопатична аптека для практичної охорони здоров’я. Саме за ініціативи Київського інституту удосконалення лікарів (тепер НМАПО імені П.Л.Шупика) і КП Фармація при київській гомеопатичній аптеці в 1991 році було створено консультативне гомеопатичне відділення УМК МЕДІАЛ, яке стало навчальною базою з підготовки і підвищення кваліфікації лікарів і провізорів з гомеопатії.
За 20 років існування консультативного гомеопатичного відділення тут отримали медичну кваліфіковану допомогу тисячі киян, їх родичів і друзів з інших міст України, СНГ, дальнього зарубіжжя, пройшли підвищення кваліфікації фахівці, які успішно працюють на впровадження знань, отриманих в Київській Школі гомеопатії. Понад 60% пацієнтів за даними ВОЗ приймають і понад 50% лікарів Європи використовують в своїй повсякденній практиці гомеопатичні лікарські засоби, які не викликають алергічних реакцій, не мають протипоказань для застосування можуть застосовуватись в комбінаціями з іншими засобами і методами терапії, є високоефективними природними засобами.